Milja

KUVA: JENITA TILVIS
KUVA: JENITA TILVIS

Hei!

Täällä on Milja, 23-vuotias naisenalku, äiti, yrittäjä ja ammattijärjestäjä. Mä olen se sotkuinen ihminen, jonka pöydät pursuilee, kaappien ovet eivät mene kiinni ja pölypallerot juoksee nurkissa - tai siis olin. Sitten opettelin työkalut toimivaan arkeen, siistiin kotiin ja rauhallisempaan elämäntyyliin, ja huomasin, että tämä on asia, jossa osaisin auttaa myös muita. Kaaoksesta ja sekasorrosta selkeyteen ja tyyneyteen; siinä on minun toimintalinjani.

Polkuni ammattijärjestäjäksi lähti halusta valjastaa vahvuuteni hyötykäyttöön: minulla on nykyisin oman oppimatkani vuoksi - ja vähän myös luonnostaan - organisointikykyä, visuaalisuutta ja taito luoda ympärilleni järjestystä. Pitkään mietin, mikä olisi se "mun unelmaduuni" - ja kun kuulin sanan ammattijärjestäjä, oli itsestäänselvää, että ryhdyn siihen hommaan mitä pikimmiten.

KUVA: JENITA TILVIS
KUVA: JENITA TILVIS

Yritykseni on perustettu marraskuussa 2020. Olen saanut palvella kymmeniä kotitalouksia helpompaan arkeen. Lisäksi olen myynyt siivousrutiineissa auttavaa työkirjaa yli 600 kappaletta.

Jo lapsena järjestelin vaivihkaa Prismassa Schleich-eläimet minttiin ja kotona pehmolelut sängyn reunalle. Sittemmin olen saanut hyödyntää visuaalista silmääni ja järjestelmällisyyttäni mm. osastovastaavana ja myyjänä useissa kaupan alan ketjuissa. Olen lukenut järjestämisestä kaiken käsiin saamani kirjallisuuden ja tutkin aihetta jatkuvasti lisää. Rakastan osaamiseni laajentamista.

KUVA: JENITA TILVIS
KUVA: JENITA TILVIS
KUVA: JENITA TILVIS
KUVA: JENITA TILVIS

Tärkeimpänä opettajanani on kuitenkin ollut oma matkani sotkuisesta ihmisestä siistiksi. Voinkin vakuuttaa, että minulle sinun ei tarvitse piilotella tavarakasoja tai sotkuja. Tiedän, millaisia tunteita sotkuinen koti voi herättää, ja tiedän myös, millainen painolasti harteiltasi tippuu, kun pääset kaaoksesta eroon.

Missionani on, että jokainen saa elää puhtaassa, toimivassa ja kauniissa ympäristössä - oli kyseessä sitten koti tai työtilat. Jotta se olisi mahdollista, tarvitaan muun muassa seuraavanlaisia taitoja:

1. Kykyä karsia tavaraa kriittisesti,

2. Taitoa järjestää tavarat siten, että koko käytettävissä oleva tila on hyödynnetty optimaalisesti ja mikä tärkeintä,

3. Helppoja, toimivia rutiineja, jotta järjestys pysyy jatkossakin yllä.

Juuri näissä asioissa autan Sinua.